BMW M PERFORMANCE PARTS VOOR DE NIEUWE BMW 3 SERIE.

Een dynamischer en opvallender uiterlijk.

Voor de nieuwe BMW 3 Serie is een uitgebreid assortiment M Performance Parts beschikbaar die worden geïntroduceerd als originele BMW-accessoires. Met componenten die direct zijn geïnspireerd door en afgeleid van de autosport voor het interieur en exterieur, maar ook voor het aandrijfsysteem en de chassistechniek, kunnen klanten het sportgevoel van hun BMW 3 Serie geheel naar wens systematisch vergroten. De ontwikkeling van M Performance Parts is altijd gebaseerd op de enorme race-expertise van BMW M GmbH. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd – zowel met elkaar als met de specifieke eigenschappen van ieder model. Ze geven het voertuig een dynamischer en opvallender uiterlijk, maar ze hebben ook een functioneel voordeel.

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 3 SERIE

SCHERP EN GEOPTIMALISEERD.

Het gevarieerde aerodynamische M Performance pakket voor de nieuwe BMW 3 Serie bestaat uit niet minder dan tien items. De afzonderlijke componenten onderstrepen niet alleen het sportieve uiterlijk van het voertuig, maar versterken ook de talenten van de vierdeurs op het gebied van rijdynamiek. De M Performance achterspoiler en de M Performance achterdiffusor – verkrijgbaar in carbon, zwart hoogglans of zwart mat – optimaliseren de luchtstroom rond het voertuig, wat leidt tot een betere wegligging. De carbon M Performance buitenspiegels zijn een bijzonder aantrekkelijke blikvanger. Zoals met alle koolstofvezelcomponenten worden ze met de hand gemaakt, verzegeld met blanke lak en vervolgens spiegelglans gepolijst om ze hun indrukwekkende diepte-effect te geven. Hun sportieve flair wordt verder versterkt door de M Performance dorpellijsten met M Performance inscriptie. Ook de grijs getinte achterlichten vormen een bijzonder opvallend hoogtepunt. Net als de M Performance eindpijpen. Deze hebben een hoge corrosiebestendigheid en een lange levensduur, dankzij hun materiaalmix van titanium en koolstofvezel.  

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 3 SERIE

EXTREEM STABIEL.

Het M Performance 18” remsysteem is herkenbaar aan de rode kleur van de aluminium remklauwen. Dit geeft het niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar de sportremmen hebben ook aanzienlijk verbeterde vertragingsprestaties voor sportief rijden. In tegenstelling tot de serieproductie remmen zijn de 18-inch remschijven groter, geperforeerd, gegroefd en van een lichtgewicht constructie. Ze hebben een hogere thermische weerstand, waardoor ze zelfs onder extreme omstandigheden extreem stabiel blijven. De M Performance wielstets zullen bij de marktintroductie van de nieuwe BMW 3 Serie bestaan uit vier ontwerpen in twee maten: 18-inch en 20-inch. Voor het opbergen en transporteren van de wielen worden M Performance banden aanbevolen. Deze bieden bescherming tegen vervuiling, hun markeringen zorgen voor een duidelijke identificatie en ze stralen een extra autosportatmosfeer uit. 

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 3 SERIE

MOTORRACE-SENSATIES.

Natuurlijk kunnen motorrace-sensaties ook in het interieur van de nieuwe BMW 3 Serie worden gegenereerd. Bijvoorbeeld het M Performance stuurwiel met zijn zeer kenmerkende greepgebieden en grote duimsteunen, rode middenmarkering op de ’12 uur’-positie en zilvergrijze, met de hand genaaide kruissteeknaad. De race-look kan verder worden verbeterd door de koolstofvezel-schakelpaddels voor modellen met Steptronic sporttransmissie en het M Performance sierpaneel van koolstofvezel met een Alcantara inzetstuk en M Performance opschrift. In de vloer van de nieuwe BMW 3 Serie benadrukken de M Performance matten sportiviteit met de M Performance inscritpie en een vlag in typische M kleuren, samen met een lederlook-rand met een decoratieve naad in contrasterende kleuren. 

ANALYSEMOGELIJKHEDEN EN SPECTACULAIRE OPNAMEN.

Met de M Performance drive-analysator kan de bestuurder van de nieuwe BMW 3 Serie een reeks rijgegevens registreren voor latere analyse – een functie die vooral van pas komt op het circuit. Het systeem bestaat uit een OBD-stick die is aangesloten op de ingebouwde diagnose-interface en een smartphone-app. De drive-analysator is direct afgeleid van autoraces en levert de bestuurder alle belangrijke rijdynamiekgegevens, evenals uitgebreide professionele opname- en analysemogelijkheden. BMW biedt tevens M Performance houders voor actiecamera’s om een optimale opname mogelijk te maken vanuit een spectaculair perspectief tijdens het rijden op het circuit. Voor opnamen vanaf het exterieur wordt deze eenvoudig op de voorste of achterste sleepring gemonteerd. Om opnamen te maken in het interieur van het voertuig wordt deze op zijn plaats geklikt in de basissteun van het Travel & Comfort-systeem op de hoofdsteun van de bestuurders- of bijrijdersstoel. Hiermee kan de camera 360 graden worden gedraaid, zodat vanuit verschillende perspectieven beelden kunnen worden gemaakt. 

de BMW M5 ‘Edition 35 Jahre’.
De BMW M8 Coupé.
DE NIEUWE BMW 1 SERIE.

de BMW M5 ‘Edition 35 Jahre’.

Al 35 jaar is de BMW M5 het toonbeeld van de high-performance sportsedan – de speciale uitvoering wordt geproduceerd in een beperkte oplage van wereldwijd 350 stuks en is vanaf juli dit jaar leverbaar.. 35 jaar geleden legde BMW Motorsport GmbH met de BMW M5 het fundament voor een nieuw segment op de automarkt. De eerste high-performance sedan combineerde de rijdynamiek van een sportauto met het comfort en de functionaliteit van een premium sedan. Met de naam BMW M5 en aangedreven door de 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW M1 begon het nieuwe model aan een indrukwekkende carrière.

De BMW M8 Coupé.

Met deze nieuwe functies kunnen bestuurders nog intenser genieten van het uitzonderlijke bereik van mogelijkheden die deze high performance modellen te bieden hebben – van zeer comfortabel voor lange afstanden tot onvervalste rijdynamiek op het circuit. Debuut in nieuwe BMW M8 Coupé en BMW M8 Cabrio: Setup knop voor configuratie van aandrijflijn- en chassissystemen maakt ook selectie van reminstellingen mogelijk – Nieuwe M modus bevordert gefocust rijden op de weg en het circuit. Het rijgevoel van een BMW M model is onmiskenbaar en dat kan de bestuurder nu nóg beter individueel afstemmen.

DE NIEUWE BMW 1 SERIE.

Gecamoufleerde pre-productiemodellen van de derde generatie van de BMW 1 Serie ondergaan de laatste uitgebreide tests in het testcentrum van BMW in het Zuid-Franse Miramas. De banen met uiteenlopende wegdekken in het testcentrum zijn het ideale terrein om de wegligging en de dynamiek van de nieuwe BMW 1 Serie tot het uiterste te optimaliseren. Aan deze laatste tests gingen vijf jaar intensief ontwikkelingswerk én de overstap naar de moderne architectuur met voorwielaandrijving van BMW vooraf.