De BMW M8 Coupé.

De eerste beelden.

Met deze nieuwe functies kunnen bestuurders nog intenser genieten van het uitzonderlijke bereik van mogelijkheden die deze high performance modellen te bieden hebben – van zeer comfortabel voor lange afstanden tot onvervalste rijdynamiek op het circuit. Debuut in nieuwe BMW M8 Coupé en BMW M8 Cabrio: Setup knop voor configuratie van aandrijflijn- en chassissystemen maakt ook selectie van reminstellingen mogelijk – Nieuwe M modus bevordert gefocust rijden op de weg en het circuit. Het rijgevoel van een BMW M model is onmiskenbaar en dat kan de bestuurder nu nóg beter individueel afstemmen. BMW M GmbH lanceert een nieuw display en besturingssysteem voor de configuratie van aandrijflijn-, chassis- en rijhulpsystemen voor zijn high performance modellen. Behalve extra voertuiginstellingen, die via de Setup knop zijn te kiezen, profiteren bestuurders ook van een nieuwe M modus waarmee de displays en de rijassistentiesystemen kunnen worden geconfigureerd.

Meer weten over de nieuwe BMW M8 Coupé? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande button.

Persoonlijke voorkeuren.

Het besturingssysteem dat is ontwikkeld voor BMW M modellen, was in eerste instantie ontworpen om de instellingen van de aandrijflijn en het chassis te kunnen aanpassen aan de persoonlijke voorkeuren. De instellingen van de motor, demping en besturing kunnen daarbij onafhankelijk van elkaar aangepast worden. Bij de modellen met M xDrive vierwielaandrijving kan hiermee ook de krachtverdeling tussen de voor- en achteras naar wens worden ingesteld. En nu bieden de nieuwe BMW M8 Coupé en BMW M8 Cabrio, evenals de Competition modellen, ook de mogelijkheid om de instellingen van het remsysteem naar persoonlijke voorkeur te wijzigen.
 

Intuïtieve bediening.

Voor de instellingen van de motor is er keuze uit de standen EFFICIENT, SPORT en SPORT PLUS, terwijl voor de elektronisch aangestuurde dempers gekozen kan worden uit de modi COMFORT, SPORT en SPORT PLUS. Vervolgens zijn er twee standen voor de M specifieke, elektromechanische stuurbekrachtiging en het nieuwe remsysteem, namelijk COMFORT en SPORT. Als DCS (Dynamic Stability Control) is gedeactiveerd, spelen de instellingen 4WD, 4WD SPORT en 2WD (voor 100% achterwielaandrijving) van het M xDrive systeem ook een rol.

Twee persoonlijke configuraties van de voertuiginstellingen kunnen permanent worden opgeslagen, in combinatie met de gewenste instelling voor motorgeluid, schakelgedrag, stabiliteitssystemen en Auto Start Stop functie. Deze persoonlijke instelling kan direct geactiveerd worden door een druk op een van de twee M knoppen op het stuurwiel.

M remeigenschappen.

Het nieuwe, M specifieke remsysteem baant de weg voor de configuratie van remeigenschappen, een functie die voor het eerst wordt aangeboden in de nieuwe BMW M8. Het systeem combineert de remactivering, de rembooster en de remcontrolefuncties in een compacte module. Het remsysteem vermindert het gewicht met ongeveer twee kilogram en maakt gebruik van een vacuümvrije rembekrachtiger om de algehele efficiency van de auto te optimaliseren. De vereiste druk in het remsysteem wordt geactiveerd door een elektrische actuator, waardoor die sneller kan worden opgebouwd en waardoor tegelijkertijd een aanzienlijk snellere en preciezere interventie van het stabiliteitssysteem wordt geboden. Bij wisselen tussen de modi COMFORT en SPORT verandert de druk op het rempedaal die nodig is om de auto te vertragen. De bestuurder kan kiezen voor een op comfort gericht gevoel van het rempedaal of een juist uiterst directe, onmiddellijke respons van het pedaal. In de nieuwe BMW M8 is dit systeem naar wens beschikbaar in combinatie met de standaard M Compound remmen of de optionele M Carbon keramische remmen.
 

Puur rijplezier.

Behalve de nieuwe configuratiemogelijkheden via de Setup knop biedt de nieuwe BMW M8 de mogelijkheid om het schakelgedrag van de 8-traps Steptronic transmissie aan te passen via de Drivelogic knop op de versnellingskeuzehendel, evenals het motorgeluid via een knop op de middenconsole. De M Dynamic Mode – die de interventie van stabiliteitssystemen afzwakt en een gecontroleerde drift mogelijk maakt – en de DSC Off modus kunnen ook ingeschakeld worden met een druk op de knop.

Een andere noviteit in het vlaggenschip van BMW M GmbH is de nieuwe M modus knop op de middenconsole. Hiermee kan de respons van de rijhulpsystemen en de displays in het volledig digitale instrumentencluster en Head-Up Display worden gewijzigd. Met de M modus knop kunnen de modi ROAD en SPORT geactiveerd worden, terwijl de BMW M8 Competition Coupé en BMW M8 Competition Cabrio voorzien zijn van de extra rijmodus TRACK.

OOK INTERESSANT

DUBBELSTEYN | DE FONKERT EN CORONA.
De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupé.
Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

DUBBELSTEYN | DE FONKERT EN CORONA.

Laatste update: 9-3-2021

Onze showrooms zijn open op afspraak! In verband met de huidige maatregelen mogen wij per 25 m2 een klant op afspraak ontvangen. Wilt u langskomen? Bel dan voor een afspraak (0186-658111), maak gebruik van het contact formulier of via onderstaande button.

In verband met de recente ontwikkeling van het Coronavirus in Nederland nemen wij van Dubbelsteyn | De Fonkert extra maatregelen. Zo kunnen wij u toch zo goed mogelijk van dienst zijn, tijdens de lockdown.

Dit doen wij door een aantal algemene voorzorgsmaatregelen:

De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupé.

Met de eerste BMW 2 Serie Gran Coupé ooit introduceert BMW het concept van de vierdeurscoupé (dat al is aangeslagen in de hogere segmenten) nu ook in het premium compacte segment. Dankzij een frisse dosis individualiteit en een aantrekkelijke, emotionele vormgeving in combinatie met het innovatieve bedieningsconcept en de connectiviteitstechnologie biedt de BMW 2 Serie Gran Coupé uitmuntend dagelijks gebruiksgemak en de rijdynamiek waar BMW om bekendstaat. De wereldpremière van de BMW 2 Serie Gran Coupé vindt plaats op de Los Angeles Auto Show in november van dit jaar. In maart 2020 is de marktintroductie van het nieuwe model. Meer informatie over de prijzen van de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé volgen begin november 2019.

Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

Een van de meest besproken uitkomsten van het klimaatakkoord dat op vrijdag 28 juni werd gepresenteerd, is de verhoging van de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van 4 naar 8 procent per 1 januari 2020. Een jaar eerder dan verwacht, want de huidige belastingregels, zoals vastgelegd in Autobrief II, lopen nog tot eind 2020. Tegelijk met de verdubbeling van de bijtelling wordt ook het bedrag waarover dit geldt, verlaagd van €50.000 naar €45.000. Dankzij dit tussentijds veranderde kabinetsbeleid wordt de levertijd van elektrische auto’s nog belangrijker dan die al was.