DE NIEUWE BMW 7 SERIE.

Superioriteit ontmoet exclusiviteit. Luxe ontmoet prestaties.

De nieuwe BMW 7 Serie maakt zijn intenties direct duidelijk met een zelfverzekerd voorkomen, verfijnde elegantie en innovatieve bediening van assistentiesystemen en connectiviteitstechnologie. Het nieuwe exterieurdesign van de luxe limousine toont meer dan ooit zijn prestigieuze status. In het interieur past BMW hoogwaardige lederen bekleding met intensief toegepaste stiksels in gevlochten design toe en akoestiek is naar een hoger  niveau getild. Het forse digitale instrumentencluster en Control Display met BMW Operating System 7.0 en BMW Intelligent Personal Assistant zetten nieuwe maatstaven op het gebied van welzijn en comfort onderweg. De nieuwe BMW 7 Serie staat vanaf 30 maart bij BMW Jer. de Fonkert in de showroom. 

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 7 SERIE

KRACHTIG VOORKOMEN.

Het nieuwe design aan de voorzijde, met een 50 millimeter hoger front, speelt een prominente rol in de totstandkoming van een nog krachtiger voorkomen. De nieuwe motorkap is voorzien van scherpere contourlijnen en een groter BMW embleem. Het meest opvallende aan het aangepakte front is de kenmerkende BMW nierengrille – met zijn omlijsting uit één stuk – die qua oppervlakte met zo'n 40 procent is gegroeid. De kenmerkende grille vormt een stijlvol, aantrekkelijk contrast met de slanke koplampen. Samen creëren ze de nieuwe karaktervolle look van de nieuwe luxeklasse-modellen van BMW. BMW Laserlight met een grootlichtbereik tot 560 meter kan als alternatief gelden voor de standaard adaptieve LED-koplampen. 
De luchtinlaten in het onderste gedeelte van het front zijn nu bedekt met windgeleiders die de opkomende lucht efficiënt doorvoeren naar de luchtkanalen van de remmen en Air Curtains. Dit helpt om de turbulentie rond de wielkasten te voorkomen. Deze – in carrosseriekleur gespoten – platen en nieuwe decoratieve chromen lijsten geven het bumperontwerp een verfijnde elegantie die de visuele impact van de neus versterkt. 

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 7 SERIE

ELEGANT DESIGN.

De Air Breathers, in nieuwe rechtopstaande vorm, versterken het design nog verder. De in de zijpanelen geïntegreerde luchtinlaten strekken zich veel verder naar boven uit. Bovendien vormen de sierlijsten van de Air Breathers een hoek van 90 graden met de lijsten aan weerszijden van de auto die helemaal tot aan de achterzijde doorlopen.

De aangepaste achterzijde neemt de designtaal van de luchtinlaten aan de voorzijde over. De geïntegreerde luchtinlaten hebben bredere chroomomlijstingen, terwijl de driedimensionale achterlichten van de nieuwe BMW 7 Serie zo'n 35 millimeter slanker zijn dan die van de uitgaande generatie. De LED-lichtbronnen bevinden zich achter de rode en zwarte oppervlakken en vormen samen een opvallende L-vorm. Ook nieuw: een scherpe en zeer dunne (6 mm) lichtstrip onder de chromen sierlijst die over de volle breedte van de achterklep loopt en de achterlichten visueel met elkaar verbindt.

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 7 SERIE

LUXE AMBIANCE.

In elk opzicht is binnenin de nieuwe BMW 7 Serie een luxueuze ambiance gecreëerd door de smaakvolle combinatie van het royale aanbod aan ruimte, de materiaalkeuze, de op elkaar afgestemde designdetails en het exclusieve vakmanschap. Exklusivleder 'Nappa' met stiksels in gevlochten design is toegevoegd aan de optielijst. De expressieve driedimensionale oppervlaktestructuur is toegepast op stoelkussens vóór- en achterin, de rugleuningen, de armleuningen, in de portieren en de middenconsole. Nieuw in het assortiment zijn de optionele interieurlijsten in edelhoutuitvoering Amerikanische Eiche dunkel met metalen inleg en interieurlijsten in edelhoutuitvoering Pappel Maser beige-metallic hoogglans. Geoptimaliseerd akoestisch comfort is bereikt dankzij zorgvuldig uitgevoerde verfijningen rond de achterwielkasten, B-stijlen en afdekplaten van de achterste gordels. Het comfort aan boord op lange afstanden is verder verbeterd door de zijruiten en achterruit van akoestisch glas te voorzien. Het dikkere glas is – afhankelijk van de uitvoering, standaard of maakt deel uit van de optie Comfort Glass.  

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 7 SERIE

STIJL EN VERFIJNING.

Een opvallend kenmerk van het nieuw ontworpen en standaard met leder afgewerkte stuurwiel is de nieuwe indeling van de multifunctionele knoppen. De standaard aanwezige inductielader om nieuwere smartphones draadloos op te kunnen laden, bevindt zich nu vlak voor de bekerhouders. De Ambianceverlichting – voorzien van klassiek rookglas in de B-stijlen – maakt de ambiance binnenin nog harmonieuzer. De laatste versie van de achterbankbesturing, BMW Touch Command, is uitgerust met de nieuwste hardware en BMW Operating System 7.0 software. Het innovatieve bedieningsconcept maakt nog een eenvoudigere en volledig intuïtieve bediening van vele autofuncties mogelijk, bijvoorbeeld via gebaren, spraak, aanraakschermen en iDrive Touch Controller. Hiervoor is de functionaliteit van de iDriveTouch Controller uitgebreid, zodat nu bijvooebeeld alle Digital Services zoals apps direct selecteerbaar zijn. Het optionele entertainmentsysteem voor op de achterbank is nu beschikbaar met 10-inch full-HD touchscreendisplays inclusief Blu-ray speler. 

VOORUITSTREVENDE TECHNOLOGIE.

Baanbrekende innovaties van de BMW 7 Serie Sedan.

Intuïtief naar de toekomst. Binnenkort zult u de keuze hebben om zelf te rijden of om u autonoom te laten rijden. Vandaag bieden de vooruitstrevende BMW Personal CoPilot rijassistentiesystemen al een voorproefje van wat rijden binnenkort zou kunnen bieden. Ze ondersteunen de bestuurder of nemen bepaalde taken volledig over. Zo kunt u overal goed uit de weg. Bovendien blijven de apps en services van uw BMW continu actueel dankzij de Remote Software Upgrade. 

REMOTE SOFTWARE UPGRADE.
PERSONAL INTELLIGENT ASSISTANT.
PARKING ASSISTANT PLUS.
BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 7 SERIE

REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

Uw BMW moet up-to-date zijn en voorzien van de nieuwste software? Met Romote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel. Comfortabel, veilig en stressvrij, zonder dat u een bezoek hoeft te brengen aan uw BMW Service Partner. De upgrades worden 'over the air' geïnstalleerd, zoals u dat ook kent van de smartphone. 

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 7 SERIE

PERSONAL INTELLIGENT ASSISTANT.

In de BMW 7 Serie Sedan is alles speciaal afgestemd op de bestuurder. De beeldschermen van de BMW Live Cockpit Professional zijn bijvoorbeeld eenvoudig te personaliseren. Helemaal up to date zijn en toch de eerste stap zetten: de BMW Intelligent Personal Assistant van de BMW 7 Serie Sedan maakt het mogelijk. Heeft u hulp nodig, wilt u een bepaalde plaats vinden of onderweg uw e-mail lezen – met "Hey BMW" start u de natuurlijke interactie en de persoonlijke assistent stelt u in staat om individuele functies goed te bedienen. Een nieuw tijdperk van technologie. 

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 7 SERIE

PARKING ASSISTANT PLUS.

De Parking Assistant Plus maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren en manoeuvreren. De uitrusting omvat onder meer het systeem Surround View met Top View, Panorama View en Remote 3D View, een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control, de Parking Assistant met geleiding in lengte- en dwarsrichting, alsmede de Reversing Assistant (achteruitrijassistent). 

VOOR WELKE KLEUR GAAT U?

De nieuwe BMW 7 Serie wordt wederom aangeboden in twee carrosserievarianten, waarbij de langere versie een 14 centimeter langere wielbasis heeft. Deze extra ruimte komt volledig ten goede aan de passagiers achterin. De standaard variant van de nieuwe BMW 7 Serie is 5.120 millimeter lang, de versie met lange wielbasis meet 5.260 millimeter. Daarmee zijn beide modellen elk 22 millimeter langer dan de vorige generatie BMW 7 Serie. De breedte (1.902 millimeter) en de hoogte (1.467 millimeter en lange wielbasis 1.479 millimeter) blijven onveranderd. Het M Sportpakket, Design Pure Excellence, nieuwe exterieurkleuren en lichtmetalen wielen bieden nieuwe verfrissende mogelijkheden op het gebied van individualisering. Bovendien is nu ook de BMW Individual hoogglans Shadow Line met uitgebreide inhoud beschikbaar als optie in combinatie met het M Sportpakket. 

MOTORVARIANTEN.

Het motoraanbod voor de nieuwe BMW 7 Serie is geüpdatet en bestaat uit een V12 benzinemotor, een nieuwe achtcilinder motor, een zescilinder-in-lijn en een plug-in hybride aandrijflijn met een grotere elektrische actieradius. Alle modelvarianten voldoen aan de bepalingen van de Euro 6d-Temp-emissienorm.

BMW M760Li xDrive
 • V12 benzinemotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 6.592 cm3
 • Vermogen: 430 kW (585 pk) bij 5.250-5.750 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 850 Nm bij 1.600-4.500 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 3,8 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 12,5-12,4 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 285-282 g/km

 • BMW 750i xDrive (BMW 750Li xDrive)
 • V8 benzinemotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 4.395 cm3
 • Vermogen: 390 kW (530 pk) bij 5.500-6.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 750 Nm bij 1.800-4.600 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 4,0 seconden (4,1 seconden)
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 9,5-9,5 l/100 km (9,6-9,5 l/100 km)
 • Gecombineerde CO2-emissies: 117-117 g/km (118-118 g/km)

 • BMW 750d xDrive (BMW 750Ld xDrive)
 • Zescilinder-in-lijn dieselmotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm3
 • Vermogen: 294 kW (400 pk) bij 4.400 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 760 Nm bij 2.000-3.000 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 4,6 seconden (4,7 seconden)
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 6,0-5,8 l/100 km (6,1-5,9 l/100 km)
 • Gecombineerde CO2-emissies: 157-152 g/km (160-155 g/km)

 • BMW 740d xDrive (BMW 740Ld xDrive)
 • Zescilinder-in-lijn dieselmotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm3
 • Vermogen: 235 kW (320 pk) bij 4.400 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 750 Nm bij 1.750-2.250 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 5,3 seconden (5,4 seconden)
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 6,0-5,6 l/100 km (6,0-5,7 l/100 km)
 • Gecombineerde CO2-emissies: 158-148 g/km (158-149 g/km) • BMW 730d (BMW 730Ld)
 • Zescilinder-in-lijn dieselmotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm3
 • Vermogen: 195 kW (265 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 620 Nm bij 2.000-2.500 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 6,1 seconden (6,2 seconden)
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 5,5-5,3 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 144-138 g/km (145-139 g/km)

 • BMW 730d xDrive (BMW 730Ld xDrive)
 • Zescilinder-in-lijn dieselmotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm3
 • Vermogen: 195 kW (265 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 620 Nm bij 2.000-2.500 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 5,8 seconden (5,9 seconden)
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 5,7-5,5 l/100 km (5,8-5,6 l/100 km)
 • Gecombineerde CO2-emissies: 150-143 g/km (153-147 g/km)

 • BMW 745e (BMW 745Le)
 • Zescilinder-in-lijn benzinemotor en synchrone elektromotor
 • 8-traps Steptronic automaat

 • Benzinemotor
 • Cilinderinhoud: 2.998 cm3
 • Vermogen: 210 kW (286 pk) bij 5.000-6.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 450 Nm bij 1.500-3.500 toeren per minuut

 • Elektromotor
 • Nominaal vermogen: 83 kW (113 pk)
 • Maximumkoppel: 265 Nm

 • Systeem
 • Gecombineerd vermogen: 290 kW (394 pk)
 • Maximumkoppel: 600 Nm
 • Acceleratie 0-100 km/u in 5,2 seconden (5,3 seconden)
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Topsnelheid (elektrisch): 140 km/u
 • Elektrisch bereik: 54-58 kilometer (52-55 kilometer)
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 2,2-2,1 l/100 km (2,3-2,2 l/100 km)
 • Gecombineerd elektrisch verbruik: 15,4-15,0 kWh/100 km (15,4-15,1)
 • Gecombineerde CO2-emissies: 52-48 g/km (53-50 g/km)

 • BMW 745Le xDrive
 • Zescilinder-in-lijn benzinemotor en synchrone elektromotor
 • 8-traps Steptronic automaat

 • Benzinemotor
 • Cilinderinhoud: 2.998 cm3
 • Vermogen: 210 kW (286 pk) bij 5.000-6.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 450 Nm bij 1.500-3.500 toeren per minuut

 • Elektromotor
 • Nominaal vermogen: 83 kW (113 pk)
 • Maximumkoppel: 265 Nm

 • Systeem
 • Gecombineerd vermogen: 290 kW (394 pk)
 • Maximumkoppel: 600 Nm
 • Acceleratie 0-100 km/u in 5,1 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Topsnelheid (elektrisch): 140 km/u
 • Elektrisch bereik: 50-54 kilometer
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 2,6-2,3 l/100 km
 • Gecombineerd elektrisch verbruik: 16,3-15,8 kWh/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 59-52 g/km (53-50 g/km)

 • DUBBELSTEYN | DE FONKERT EN CORONA.
  De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupé.
  Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

  DUBBELSTEYN | DE FONKERT EN CORONA.

  Laatste update: 9-3-2021

  Onze showrooms zijn open op afspraak! In verband met de huidige maatregelen mogen wij per 25 m2 een klant op afspraak ontvangen. Wilt u langskomen? Bel dan voor een afspraak (0186-658111), maak gebruik van het contact formulier of via onderstaande button.

  In verband met de recente ontwikkeling van het Coronavirus in Nederland nemen wij van Dubbelsteyn | De Fonkert extra maatregelen. Zo kunnen wij u toch zo goed mogelijk van dienst zijn, tijdens de lockdown.

  Dit doen wij door een aantal algemene voorzorgsmaatregelen:

  De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupé.

  Met de eerste BMW 2 Serie Gran Coupé ooit introduceert BMW het concept van de vierdeurscoupé (dat al is aangeslagen in de hogere segmenten) nu ook in het premium compacte segment. Dankzij een frisse dosis individualiteit en een aantrekkelijke, emotionele vormgeving in combinatie met het innovatieve bedieningsconcept en de connectiviteitstechnologie biedt de BMW 2 Serie Gran Coupé uitmuntend dagelijks gebruiksgemak en de rijdynamiek waar BMW om bekendstaat. De wereldpremière van de BMW 2 Serie Gran Coupé vindt plaats op de Los Angeles Auto Show in november van dit jaar. In maart 2020 is de marktintroductie van het nieuwe model. Meer informatie over de prijzen van de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé volgen begin november 2019.

  Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

  Een van de meest besproken uitkomsten van het klimaatakkoord dat op vrijdag 28 juni werd gepresenteerd, is de verhoging van de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van 4 naar 8 procent per 1 januari 2020. Een jaar eerder dan verwacht, want de huidige belastingregels, zoals vastgelegd in Autobrief II, lopen nog tot eind 2020. Tegelijk met de verdubbeling van de bijtelling wordt ook het bedrag waarover dit geldt, verlaagd van €50.000 naar €45.000. Dankzij dit tussentijds veranderde kabinetsbeleid wordt de levertijd van elektrische auto’s nog belangrijker dan die al was.