De nieuwe BMW Z4 First Edition

Ontvouwt een uniek karakter

Laat iedereen nonchalant achter zich: de nieuwe BMW Z4 First Edition ontvouwt vanuit elk perspectief een nieuwe dimensie van rijden met open dak. Een speciale editie met de esthetiek van een roadster en de dynamiek van een BMW M model. De unieke BMW Z4 First Edition is slechts tijdelijk leverbaar. Exclusief uitgevoerd in Frozen Orange metallic. Met open of gesloten kap – deze buitengewone BMW Roadster streeft met zijn volle 340 pk naar grenzeloze vrijheid. De wereldpremière van de nieuwe BMW Z4 vindt plaats in oktober tijdens Mondial de l’Automobile in Parijs.

Het design van de BMW Z4 First Edition.

Ontvouwt individualiteit.

De mainstream achter u laten en van unieke vrijheid genieten: dit weerspiegelt de BMW Z4 First Edition van de voor- tot de achterzijde op perfecte wijze. De exclusieve carrosseriekleur Frozen Orange metallic accentueert de gespierde oppervlakken en de indrukwekkend precieze vormtaal. En brengt de klassieke roadster-genen op een nieuwe manier tot uitdrukking. De BMW Z4 First Edition – een hommage aan individueel rijplezier.

Opzienbarend.

De BMW Z4 First Edition laat zijn atletische en zelfverzekerde karakter zien. De hexagonale Bi-LED-koplampen met voor het eerst verticaal geplaatste buisjes waaieren vloeiend naar de flanken uit, waardoor het middelpunt van de neus duidelijk zichtbaar is: de vlakke, laag geplaatste BMW nierengrille in meshdesign. Samen met de M specifieke luchtinlaten wordt de voorzijde nog eens extra visueel verbreed. Exclusieve sportiviteit, gemaakt voor de weg.

Indrukwekkend.

Aan de achterzijde ademt de BMW Z4 First Edition pure dynamiek. De markante achterspoiler komt elegant los van het oppervlak, terwijl de vloeiende designlijnen rond de schouderpartij de slanke LED-achterlichten omlijsten. Een krachtig slotakkoord: de achterbumper van het M Aerodynamicapakket die samen met de diffusor en de uitlaateindpijpen kracht en sportiviteit uitstraalt.

Esthetisch.

Zo fascinerend is rijden met open dak: de lange motorkap, de klassieke softtop en de korte overhangen benadrukken het karakteristieke roadster-silhouet van de BMW Z4 First Edition. Het sportieve profiel wordt onderstreept door minimalistisch design met lichtvangende en schaduwvlakken van de voor- tot de achterzijde. Een dynamische vorm die in de sterke schouderlijn uitmondt.

Ontvouwt kracht.

Dynamisch potentieel heeft de BMW Z4 M40i First Edition dankzij de uiterst krachtige 250 kW (340 pk) sterke zescilinder-in-lijn benzinemotor en het sportonderstel met elektronisch instelbare dempers, een M Sport remsysteem en een elektronisch M Sport differentieel op de achteras.
Acceleratie. Kracht. Precisie. Drie eigenschappen die de BMW Z4 First Edition in elke bocht doen uitblinken. De nieuwe creatie van BMW M Performance sprint in slechts 4,6 seconden naar een snelheid van 100 km/u. Een ervaring die naar meer smaakt. De centrale positie van de bestuurder, het lage zwaartepunt, de perfecte gewichtsverdeling van 50:50, de grote spoorbreedte en de compacte wielbasis zijn de ideale kenmerken voor een wendbaar rijgedrag en intens rijplezier.

Introductie data.

De wereldpremière van de BMW Z4 M40i First Edition in Pebble Beach is een exclusief en fascinerend voorproefje van de komst van deze nieuwe generatie roadster. BMW maakt op 19 september 2018 meer bekend over motorvarianten, technische innovaties en uitrusting van zijn nieuwe tweezitter. Niet veel later beleeft de nieuwe BMW Z4 zijn beurspremière tijdens de Autosalon van Parijs, van 4 tot en met 14 oktober 2018. De wereldwijde introductie begint in de lente van 2019.