DE VOLLEDIG NIEUWE BMW 3 SERIE SEDAN.

De definitie van aantrekkingskracht.

Al meer dan veertig jaar staat de BMW 3 Serie wereldwijd te boek als een premium middenklassemodel dat zich kenmerkt door sportieve rijeigenschappen. Met het dynamische design, het lichtvoetige rijgedrag, de voorbeeldige efficiency en innovatieve uitrustingskenmerken biedt dit model de voor BMW typerende eigenschappen in een zeer geconcentreerde vorm. De sedan vormt daarbij niet alleen de kern van de BMW 3 Serie, hij vormt ook het kloppende hart van het merk. Met het debuut van de eerste BMW 3 Serie in 1975 werd de basis gelegd voor het segment van sportsedans – een concept waarmee de sportwagen direct het succesvolste model van het merk werd en dat tot op de dag van vandaag is. In zes modelgeneraties groeide de BMW 3 Serie uit tot de bestverkochte premium auto ter wereld, tot voorloper op het gebied van state-of-the-art motor- en ondersteltechniek en tot pionier op het gebied van technologische innovaties. De zevende generatie van de sportsedan zet nieuwe maatstaven op het gebied van rijdynamiek, innovatie en ultieme premium kwaliteit. En hij is vanaf 9 maart in de showroom van BMW De Fonkert te bewonderen.

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 3 SERIE

SPORTIEVE UITSTRALING.

In het exterieurdesign van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan zorgt de combinatie van strakke lijnen en krachtig ogende oppervlakken voor een moderne, sportieve uitstraling. Ten opzichte van zijn voorganger is de lengte met 85 mm toegenomen tot 4.709 mm, de breedte met 16 mm tot 1.827 mm en de hoogte met 1 mm tot 1.442 mm. De nieuwe BMW 3 Serie heeft daarmee dynamische, gesterkte proporties en een krachtig uiterlijk. De met 41 mm tot 2.851 mm gegroeide wielbasis en de voor met 43 en achter met 21 millimeter toegenomen spoorbreedte dragen bij aan het even stabiele als lichtvoetige rijgedrag. Al net zo breed en sportief oogt de lage voorzijde van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan. De grote, door een gezamenlijke frame omlijste BMW-nieren met brede lamellen sluiten aan op de koplampunits. LED-koplampen behoren tot de standaarduitrusting. De optionele Adaptieve LED-koplampen met BMW Laserlight zijn te herkennen aan de hexagonale ringen van de dagrijverlichting en de blauwe L-vormige dwarsverbindingen.

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 3 SERIE

DYNAMISCH KARAKTER.

De lange motorkap, de korte wielbasis, de korte overhang voor en achter en de elegante daklijn onderstrepen het dynamische karakter van het zijaanzicht. Twee naar achteren toe oplopende karakterlijnen ter hoogte van de portiergrepen benadrukken het beeld van een naar voren gerichte carrosserie. Ook de bekende Hofmeister-knik in de achterste zijruiten is opnieuw vormgegeven. Deze karakteristieke raamlijn is voor het eerst in de C-stijlen geïntegreerd. Aan de achterzijde zorgen horizontale lijnen en de vlakke, stijlvol getinte lichtunits met L-vormige lampen voor een fraaie afsluiting. Standaard zijn tal van lichtfuncties voorzien van LED-techniek.

Voor het exterieur is er bij de marktintroductie keuze uit twee uni- en tien metallic kleuren, waaronder de nieuwe varianten Portimão Blau metallic en Vermont Bronze metallic. Ook voor het eerst leverbaar op de BMW 3 Serie: de BMW Individual lak Dravit Grau metallic.

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 3 SERIE

GEFOCUST OP RIJDEN.

Ook in het interieur van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan is de nieuwe designtaal terug te vinden. Die accentueert het riante ruimteaanbod en ondersteunt samen met het op de bestuurder gerichte dashboard de focus op het rijden. De sportwagen biedt meer schouder- en elleboogruimte voorin, meer comfort en beenruimte achterin en een bagageruimte van 480 liter met nog betere bruikbaarheid in vergelijking met zijn voorganger. Het dashboard oogt modern en licht. Horizontale lijnen, hoogwaardige interieurlijsten en een dashboard dat optisch doorloopt in de portieren, zorgen er bovendien voor dat het interieur breed en elegant oogt. De vormgeving van de portierpanelen en het dashboard zijn op elkaar afgestemd, wat in combinatie met de hoge middenconsole zorgt voor een gevoel van ruimte met een sportieve inborst. 

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 3 SERIE

VERGROTE DISPLAYS.

De nieuwe BMW 3 Serie biedt een uitgebreide standaarduitrusting en innovatieve opties die resulteren in nog meer comfort, een sfeervol interieur en meer individualiseringsmogelijkheden. Tot de standaarduitrusting behoort een instrumentenpaneel met een 2,7-inch tot 5,7-inch vergroot display en een Control Display met een schermdiagonaal van 6,5-inch tot 8,8 inch. Een BMW Live Cockpit Professional met 12,3-inch volledig digitaal instrumentenpaneel en Control Display met een diameter van 10,25 inch is optioneel leverbaar. De menu's en weergaven van dit systeem zijn volledig naar de smaak van de bestuurder in te richten. Verder beschikt de nieuwe BMW 3 Serie Sedan over een nieuw met leder afgewerkt sportstuurwiel met multifunctionele knoppen en een nieuw bedieningselement voor de verlichtingsfuncties. De bestuurder geniet meer gebruiksgemak dankzij een nieuw ontworpen transmissiehendel en omringend bedieningspaneel op de middenconsole met iDrive-controller, start/stop-knop en rijmoditoetsen en de schakelaar van de voortaan elektrisch bediende parkeerrem. 

ENKELE TECHNISCHE INNOVATIES.

BMW Park Distance Control en BMW Reversing Assistant.
Ook bij het parkeren en manoeuvreren kan de bestuurder van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan vertrouwen op innovatieve assistentiesystemen. De optionele Park Distance Control (PDC) met sensoren aan de voor- en achterzijde biedt optische en akoestische waarschuwingen om aanrijdingen met obstakels aan de zijkanten en de achterkant van de auto te voorkomen. De optionele Park Assistant zorgt daarnaast voor het automatisch kiezen en gebruiken van parkeervakken, parallel aan of haaks op de rijbaan. De achteruitrij assistent maakt achteruitrijden makkelijker dan ooit, door de stuurbewegingen van de laatste 50 voorwaartse meters te registreren. Bij activering van de assistent, na het inschakelen van de achteruitversnelling, stuurt de BMW 3 Serie met exact dezelfde stuuracties achteruit, waarbij de bestuurder alleen het gaspedaal hoeft te bedienen. Ideaal bij een doodlopende weg of lastige manoeuvre in een parkeergarage.

BMW Head-Up Display.
Een belangrijke bijdrage aan het gefocuste en veilige rijplezier in de nieuwe BMW 3 Serie Sedan levert de optionele BMW Head-Up Display. Deze display projecteert informatie die relevant is tijdens het rijden op de voorruit en daarmee direct in het zichtveld van de bestuurder. De nieuwste generatie van het systeem heeft in vergelijking met het systeem in het vorige model een projectieoppervlak dat 70% groter is, een geoptimaliseerde grafische weergave en biedt extra content. Het BMW Head-up Display informeert onder meer over de gereden snelheid, snelheidslimieten, inhaalverboden, statusweergaven en waarschuwingen van de assistentiesystemen, gedetailleerde routebegeleidingen en afslagaanwijzingen.
BMW Intelligent Personal Assistant.
In de nieuwe BMW 3 Serie Sedan maakt BMW Intelligent Personal Assistant zijn debuut en is beschikbaar in combinatie met het optionele Live Cockpit Professional. De dienst biedt tal van nieuwe mogelijkheden met betrekking tot de interactie tussen de bestuurder en zijn auto. Het wordt met natuurlijke spraakbediening aangestuurd en ondersteunt de bestuurder bij de bediening van het navigatiesysteem, de rijassistentiesystemen en diverse andere functies. Als zelflerend systeem houdt het rekening met de gewoonten van de bestuurder. De favoriete instellingen voor functies als stoelverwarming en de automatische airconditioning worden geregistreerd en vaak ingevoerde navigatiebestemmingen worden herkend.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

M PERFORMANCE PARTS.

BMW biedt een breed scala aan M Performance Parts om het dynamische karakter van de middenklasse limousine te accentueren. Het gevarieerde aerodynamische M Performance pakket voor de nieuwe BMW 3 Serie bestaat uit niet minder dan tien items die niet alleen het sportieve uiterlijk van het voertuig onderstrepen, maar ook zijn talenten op het gebied van rijdynamiek versterken.

MODEL VARIANTEN BIJ MARKTINTRODUCTIE.

De nieuwe aandrijftechnologie van BMW resulteert in meer vermogen en trekkracht en nog meer efficiency. Tijdens de marktintroductie zijn er zes motorvarianten leverbaar. Er is keuze uit viercilinder benzine- en dieselmotoren en een zescilinder dieselmotor met een vermogen van 150 pk tot maar liefst 265 pk. Het modellengamma wordt in de loop van 2019 uitgebreid met een extreem sportief BMW M Perofmance model en een BMW iPerformance model met plug-in hybride aandrijving met 59 kilometer elektrische actieradius. 

BMW 320i
 • Viercilinder-in-lijn benzinemotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 1.998 cm3
 • Vermogen: 135 kW (184 pk) bij 5.000-6.500 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 300 Nm bij 1.350-4.000 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 7,2 seconden
 • Topsnelheid: 238 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 5,7-6,0 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 129-137 g/km

 • BMW 330i
 • Viercilinder-in-lijn benzinemotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 1.998 cm3
 • Vermogen: 190 kW (258 pk) bij 5.000-6.500 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 400 Nm bij 1.550-4.400 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 5,8 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 5,8-6,1 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 132-139 g/km

 • BMW 318d
 • Viercilinder-in-lijn dieselmotor
 • Handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel: 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Vermogen: 110 kW (150 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 320 Nm bij 1.500-3.000 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 8,5 seconden
 • Topsnelheid: 222 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 4,1-4,5 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 108-120 g/km

 • BMW 320d
 • Viercilinder-in-lijn dieselmotor
 • Handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel: 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Vermogen: 140 kW (190 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 400 Nm bij 1.750-2.500 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 7,1 seconden
 • Topsnelheid: 240 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 4,2-4,7 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 110-122 g/km
 • BMW 320d xDRIVE
 • Viercilinder-in-lijn dieselmotor
 • 8-traps Steptronic automaat met BMW xDrive
 • Cilinderinhoud: 1.995 cm3
 • Vermogen: 140 kW (190 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 400 Nm bij 1.750-2.500 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 6,9 seconden
 • Topsnelheid: 233 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 4,5-4,8 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 118-125 g/km
 • BMW 330d
 • Zescilinder-in-lijn dieselmotor
 • 8-traps Steptronic automaat met BMW xDrive
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm3
 • Vermogen: 195 kW (265 pk) bij 4.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 580 Nm bij 1.600-3.000 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 5,5 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 4,8-5,2 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 128-136 g/km
 • Vanaf 9 maart 2019 staat de nieuwe BMW 3 Serie Sedan in acht varianten bij de BMW De Fonkert met onderstaande vanafprijzen. De motorvarianten BMW 330i, BMW 320d en BMW 320d xDrive zijn per direct te bestellen. De BMW 320i, BMW 318d en BMW 330d zijn vanaf eind januari te bestellen.

  BMW 320i Automaat
  BMW 330i Automaat
  BMW 318d
  BMW 318d Automaat

  € 48.615,-
  € 52.638,-
  € 46.179,-
  € 47.600,-
  BMW 320d
  BMW 320d Automaat
  BMW 320d Automaat xDrive
  BMW 330e Automaat

  € 50.467,-
  € 51.669,-
  € 55.965,-
  € 63.483


  Download prijslijst BMW 3 Serie Sedan

  DE NIEUWE BMW 330e PLUG-IN HYBRIDE.

  Meer vermogen. Grotere actieradius. Meer vooruitgang.

  De BMW 330e plug-in hybride staat voor BMW typerend rijplezier, vermogen en maximale efficiëntie. De toonaangevende technologie BMW eDrive maakt een grotere actieradius van maximaal 135 kilometer puur elektrisch mogelijk voor nog meer bestemmingen – en dat bij een aanzienlijk lagere CO2-emissie vanaf 39 g/km.
  De nieuwe BMW 330e wordt aangedreven door 252 pk rijplezier. De plug-in hybride ontvouwt met zijn uiterst efficiënte combinatie van een elektromotor en de BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor een revolutionaire aandrijfkracht. Klaar om alles opnieuw te ontdekken. 

  DE NIEUWE BMW M340i xDrive.

  Vooruitstrevend.

  Van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden: de BMW M340i xDrive interpreteert vooruitgang met ongeëvenaarde aandrijving. Hiervoor stelt de doorontwikkeling M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor 374 pk (275 kW) ter beschikking. Vermogen dat de perfect afgestemde 8-traps M Sport transmissie en het M sportdifferentieel nauwkeurig op de weg overbrengen.
  BMW M staat voor pure passie voor de autosport – niets anders belichaamt de BMW M340i xDrive. Het streven: maximale performance in perfectie, en dat in elk detail. Voor adembenemende rijdynamiek die op elk moment het adrenalinepeil een boost geeft. 

  VOORRAAD BMW 3 SERIE.

  Alle nieuwe modellen van BMW De Fonkert zijn met zorg samengesteld. Wij presenteren onze nieuwe voorraad tegenwoordig ook met Private Lease en Operational Lease prijzen. Bekijk onze voorraad van de voorgaande BMW 3 Serie. 

  DUBBELSTEYN | DE FONKERT EN CORONA.
  De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupé.
  Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

  DUBBELSTEYN | DE FONKERT EN CORONA.

  Laatste update: 9-3-2021

  Onze showrooms zijn open op afspraak! In verband met de huidige maatregelen mogen wij per 25 m2 een klant op afspraak ontvangen. Wilt u langskomen? Bel dan voor een afspraak (0186-658111), maak gebruik van het contact formulier of via onderstaande button.

  In verband met de recente ontwikkeling van het Coronavirus in Nederland nemen wij van Dubbelsteyn | De Fonkert extra maatregelen. Zo kunnen wij u toch zo goed mogelijk van dienst zijn, tijdens de lockdown.

  Dit doen wij door een aantal algemene voorzorgsmaatregelen:

  De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupé.

  Met de eerste BMW 2 Serie Gran Coupé ooit introduceert BMW het concept van de vierdeurscoupé (dat al is aangeslagen in de hogere segmenten) nu ook in het premium compacte segment. Dankzij een frisse dosis individualiteit en een aantrekkelijke, emotionele vormgeving in combinatie met het innovatieve bedieningsconcept en de connectiviteitstechnologie biedt de BMW 2 Serie Gran Coupé uitmuntend dagelijks gebruiksgemak en de rijdynamiek waar BMW om bekendstaat. De wereldpremière van de BMW 2 Serie Gran Coupé vindt plaats op de Los Angeles Auto Show in november van dit jaar. In maart 2020 is de marktintroductie van het nieuwe model. Meer informatie over de prijzen van de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé volgen begin november 2019.

  Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

  Een van de meest besproken uitkomsten van het klimaatakkoord dat op vrijdag 28 juni werd gepresenteerd, is de verhoging van de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van 4 naar 8 procent per 1 januari 2020. Een jaar eerder dan verwacht, want de huidige belastingregels, zoals vastgelegd in Autobrief II, lopen nog tot eind 2020. Tegelijk met de verdubbeling van de bijtelling wordt ook het bedrag waarover dit geldt, verlaagd van €50.000 naar €45.000. Dankzij dit tussentijds veranderde kabinetsbeleid wordt de levertijd van elektrische auto’s nog belangrijker dan die al was.