De nieuwe BMW M3 CS

BMW M GmbH presenteert naast de M4 GTS en M4 CS nog een exclusief, gelimiteerd model in de vorm van de nieuwe BMW M3 CS. Het model zet de decennialange traditie voort van succesvolle, speciale M edities die in 1988 begon met de E30 BMW M3 Evolution. Tegelijkertijd biedt krachtige vierdeurs sedan een sublieme mix van dynamiek en dagelijkse bruikbaarheid. De nieuwe BMW M3 CS is een speciale uitvoering van BMW M GmbH die vanaf maart 2018 in een oplage van circa 1.200 exemplaren wordt geproduceerd.

6 cilinders, 460pk

De nieuwe BMW M3 CS is voorzien van de zescilinder-in-lijn benzinemotor met BMW M TwinPower Turbo techniek die zijn potentieel al in de huidige BMW M3 heeft bewezen. De motor is standaard gekoppeld aan de BMW M Double Clutch Transmission (M DCT) met zeven versnellingen en voorzien van een speciaal voor de CS ontwikkeld sportuitlaatsysteem.
Het vermogen van de motor in de BMW M3 CS bedraagt 338 kW (460 pk), ofwel
7 kW (10 pk) meer dan dat van de BMW M3 met Competition Pack. Het maximumkoppel komt uit op 600 Nm, een toename van 50 Nm.
De BMW M3 CS accelereert in slechts 3,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 280 km/u.

Exterieur

Een van de belangrijkste ingrediënten van het bijzonder dynamische karakter van de BMW M3 CS is de rigoureuze toepassing van lichtgewicht design. De motorkap, het dak, de splitter onder de voorzijde, de rand van de achterspoiler, de diffuser onder de achterzijde en zelfs de eendelige
aandrijfas zijn vervaardigd van met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP). Daardoor weegt de auto slechts 1.585 kilogram rijklaar (RDW gewicht 1.485 kg).
De nieuwe splitter aan de voorzijde, is gemaakt van ongelakt koolstofvezel. Voor optimale aerodynamica is op de BMW M3 CS de voorsplitter gecombineerd met een CFRP diffuser aan de achterzijde en een spoilerrand (‘Gurney’) op de achterklep, waarmee dynamische lift wordt onderdrukt.
De motorkap (met een luchtuitstroomopening aan de voorzijde van de M powerdome) is volledig vervaardigd van lichtgewicht, extreem stijf en hoogwaardig CFRP. De achterlichten van de BMW M3 CS zijn uitgevoerd in Black line design.

Lichtgewicht technologie

De nieuwe BMW M3 CS is standaard uitgerust met M compound remmen. De voorste remklauwen zijn elk voorzien van vier zuigers, de achterste van twee zuigers. De M3 CS beschikt over 9 J x 19 inch lichtmetalen wielen op de vooras en 20 J x 20 inch exemplaren op de achteras in DTM-design in de kleur Orbit Grey Matt. Ook op de wielen is lichtgewicht technologie toegepast; de voorste wegen per stuk rond de negen en de achterste rond de tien kilogram.
De lichtmetalen wielen in DTM design (V-spaak styling 763 M in Orbit Grey) zijn speciaal ontwikkeld voor de BMW M4 en M3 CS. Standaard zijn Michelin Pilot Sport Cup 2 banden gemonteerd in de maten 265/35 R19 (vóór) en 285/30 R20 (achter). Dit zijn semi-slick wedstrijdbanden, maar ze zijn ook voor de openbare weg toegelaten. De banden bieden ongeëvenaarde grip en dwarsstabiliteit op hoge snelheden op het circuit, maar ook optimale
tractie voor het accelereren vanuit hairpins. De BMW M3 CS kan zonder bijkomende kosten ook worden besteld met Michelin Sport banden die gericht zijn op gebruik op de openbare weg.

Interieur

Het interieur van de BMW M3 CS valt op door de verfijnde combinatie van Alcantara en lederen Merino bekleding (voorstoelen en achterbank) in de kleurencombinatie Silverstone/zwart. De gewicht besparend geconstrueerde middenconsole is evenals de balg van de handrem
uitgevoerd in hoogwaardig alcantara met contraststiksel in Dunkelgrau. De armsteunen zijn uitgevoerd in veel grip biedend alcantara. De interieurlijsten in Alcantara Anthrazit met geperforeerd CS embleem ronden het interieur op exclusieve wijze af. Eveneens opvallend zijn de standaard 1-zone airconditioning (wat ook enkele kilogrammen gewicht spaart ten opzichte van de reguliere BMW M3) en de in rood uitgevoerde startstopknop.
Optioneel is de BMW M3 CS uit te rusten met een Alcantara M Sportstuurwiel met 12 uurs markering.

DE NIEUWE BMW M8.
ONTMOET TWEE TOPMODELLEN VAN JER. DE FONKERT.
DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO.
BMW JER. DE FONKERT | DE NIEUWE BMW M8

DE NIEUWE BMW M8.

Van het circuit naar de openbare weg: de nieuwe BMW M8 Coupé bevindt zich in de laatste bocht op weg naar serieproductie. De nieuwste versie van de V8-motor maakt indruk op het gebied van vermogen, deze levert namelijk een vermogen van meer dan 600 pk. De bloedstollende, achterwielaangedreven rijmachine is de eerste carrosserievariant in de reeks. De BMW M8 Cabrio en de BMW M8 Gran Coupé staan reeds om de hoek.
BMW JER. DE FONKERT | INTRODUCTIE 21 NOVEMBER

ONTMOET TWEE TOPMODELLEN VAN JER. DE FONKERT.

Woensdag 21 november worden de nieuwe BMW X5 en BMW 8 Serie Coupé bij Jer. de Fonkert geïntroduceerd. Van 18.00 tot 21.00 uur staan beide topmodellen naast elkaar in onze showroom. Klaar voor een eerste ontmoeting met u. U bent van harte uitgenodigd voor de exclusieve preview. Bent u verhinderd? Kom dan naar onze showroom op vrijdag 23 november tussen 18.00 en 21.00 uur of op zaterdag 24 november tussen 10.00 en 17.00 uur. 

BMW DE FONKERT | DE NIEUWE BMW 8 SERIE

DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO.

De nieuwe BMW 8 Serie Cabrio combineert dynamische flair en uitzonderlijke lange-afstandscomfort met voorbeeldige openrijervaring. De temperamentvolle sportwagen wordt in 2019 in twee motorvarianten geïntroduceerd bij BMW Jer. de Fonkert. Naast de toerengretige en 530 pk sterke V8 benzinemotor van de BMW M850i xDrive Cabrio, zal ook de even sterke als verfijnde BMW 840d xDrive Cabrio met 320 pk beschikbaar zijn.